close

Houdt van me houdt niet van me

Bem me quer mal me quer

 

“Houdt van me houdt niet van me – Bem me quer mal me quer ” is een verzameling van liederen over de liefde in de breedste zin van het woord. De prachtige samenloop van melodieën en teksten bevestigen de wederzijdse liefde, verwarring is hoorbaar als de klank en het woord hun eigen weg gaan. Zo doorlopen wij alle facetten van de liefde: verlangen, verleiding en bevestiging wordt opgevolgd door de angst de liefde te verliezen. Dapper zijn om vanuit de eenzaamheid de weg naar de liefde te hervinden om die vervolgens in al zijn volheid te kunnen omarmen. Deze klanken en woorden maken plaats voor de rusten, de stilte, daar waar de universele liefde is en wij elkaar kunnen ontmoeten.

Om uitdrukking aan dit gevoel te geven hebben wij, vinden we zelf, ware parels uit ons repertoire gekozen. Onder andere stukken van Camargo Guarnieri, Babi de Oliveira, Ernani Braga, Heitor Villa-Lobos, Cláudio Santoro, Lorenzo Fernandêz, Jayme Ovalle, en José Siqueira.

En niet te vergeten de poëzie van grote namen uit de Braziliaanse literatuur zoals JorgeAmado, Vicente de Carvalho, Dora Vasconcellos, Menotti del Picchia, Manuel Bandeira en Vinícius de Moraes.